Cosmin A. Popescu - Cabinet de Avocat

Internship

Parlamentul României a adoptat Legea nr. 176/2018 privind internshipul

Internship

Parlamentul României a adoptat Legea nr. 176/2018 privind internshipul, care a intrat în vigoare și dă posibilitatea organizațiilor gazdă de a demara activitatea de internship, în baza unui contract încheiat direct cu internul, fără implicarea instituțiilor de învățământ, așa cum se întâmpla până acum în cazul efectuării stagiilor de practică ori a uceniciei.

Durata unui program de internship este de maximum 720 de ore pe parcursul a 6 luni consecutive, iar între intern și organizația-gazdă se poate încheia un singur contract de internship, fiind posibil, în anumite condiții expres reglementate de lege, să se încheie chiar mai multe contracte de internship.

Perioada în care internul a desfășurat activitatea în baza contractului de internship se consideră vechime în muncă, și, după caz, vechime în specialitate, în funcție de tipul activității, internul urmând să primească și o indemnizație pentru internship.

Prevederile legislative menționate sunt în vigoare la data de 18.08.2018. Pentru actualizarea informației vă rugăm să ne contactați.